Întreprinderi simulate înființate de studenții FSPAC

https://fundatiadanis.ro/intreprinderi-simulate-infiintate-de-studentii-fspac/

Studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au înființat deja două întreprinderi simulate în cadrul proiectului „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510).

Astfel, primii 20 de studenți implicați în această activitate au fost împărțiți în două grupe și fiecare dintre acestea a pus bazele unei firme virtuale: și-au definit clienții, serviciile oferite, au ales numele firmei, au completat documentele de înființare ale întreprinderii, iar apoi au fost înregistrați pe platforma întreprinderilor simulate – ROCT (www.roct.ro). De asemenea, studenții au întocmit un plan de afaceri, business modelul întreprinderii, și-au făcut un website și un logo pentru fiecare întreprindere și au avut prima lor comandă pentru serviciile pe care le oferă.

Până la finalul proiectului, cel puțin 60 de studenți FSPAC vor fi implicați în întreprinderi simulate. Scopul activității este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale studenților, precum și cunoștințele lor legate de înființarea și administrarea unei afaceri.

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *