Noi întreprinderi simulate înființate de studenții FSPAC

https://fundatiadanis.ro/noi-intreprinderi-simulate-infiintate-de-studentii-fspac/

Încă două întreprinderi simulate și-au început activitatea la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării în această lună (ianuarie 2015). Astfel, alți 20 de studenți sunt implicați în activități prin care învață cum se înființează și gestionează o firmă, dezvoltându-și cunoștințele și abilitățile antreprenoriale.

Crearea și dezvoltarea întreprinderilor simulate au loc în cadrul proiectului „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510). În primele două săptămâni de activitate a noilor întreprinderi simulate, studenții și-au ales numele firmelor, și-au definit serviciile și au completat documentele de înființare ale întreprinderilor care sunt trimise apoi către platforma întreprinderilor simulate – ROCT (www.roct.ro). De asemenea, studenții au fost pregătiți de Fundația Danis, partener în proiectul amintit, în gândirea modelelor de business și în pregătirea planurilor de afaceri.

Până la finalul proiectului, cel puțin 60 de studenți FSPAC vor fi implicați în întreprinderi simulate – 40 dintre aceștia activând deja în patru astfel de firme. Scopul activității este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale ale studenților, precum și cunoștințele lor legate de înființarea și administrarea unei afaceri.

Tot în cadrul proiectului, Fundația Danis sprijină FSPAC în organizarea de stagii de practică valoroase pentru studenții facultății. Astfel, în această perioadă, fundația lucrează la identificarea de noi parteneri, organizații, firme și instituții publice, care să ofere locuri de practică pentru semestrul al doilea al acestui an universitar.

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *