Studenții FSPAC câștigă abilități noi pentru viitoare provocări profesionale

https://fundatiadanis.ro/studentii-fspac-castiga-abilitati-noi-pentru-viitoare-provocari-profesionale/

Studenții FSPAC sunt pregătiți să facă față viitoarelor locuri de muncă pe care le vor avea la terminarea facultății. Studenții își dezvoltă abilități și competențe noi, extrem de necesare la un viitor loc de muncă, dar sunt pregătiți și pentru începerea unei afaceri, în cadrul proiectului „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510).

În cadrul stagiilor de practică realizate în instituții publice, firme și organizații neguvernamentale, studenții învață ce înseamnă un loc de muncă, cum să lucreze în echipă, cum să se adapteze la un program, precum și cum pot aplica ceea ce au învățat la facultate în proiecte și activități reale. În cadrul întreprinderilor simulate, studenții sunt implicați în activități prin care învață cum se înființează și gestionează o firmă, dezvoltându-și cunoștințele și abilitățile antreprenoriale.

„Am învățat să fac un buget al unei firme. Am învățat să realizez o cerere de finanțare. Am învățat să realizez și să analizez politica de recrutare și selecție a firmei. Bineînțeles, pe lângă aceste lucruri strict practice, am învățat să lucrez în echipă, să îmi asum responsabilitatea și am dobândit multe alte competențe care pot spori evoluția mea profesională.” (student participant la întreprinderea simulată, extras din chestionarul de feedback).

Activitatea de trei luni a primelor două întreprinderi simulate înființate s-a finalizat în luna februarie 2015. Cei 20 de studenți au oferit servicii de consultanță, precum și servicii de training, reușind să obțină din aceste servicii și profit pentru firmele create.

Până la finalul proiectului, cel puțin 60 de studenți FSPAC vor fi implicați în întreprinderi simulate și alți 200 vor participa la stagii de practică. Fundația Danis este implicată în proiect în organizarea de stagii valoroase pentru studenți, precum și în oferirea educație antreprenorială studenților din cadrul întreprinderilor simulate.

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *