Stagii de practică valoroase pentru studenții FSPAC

Primii 15 studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale comunicării sunt deja implicați în stagii de practică desfășurate prin proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510).Studenții beneficiază de adevărate experiențe de învățare și de pregătire pentru piața muncii în trei instituții publice, organizații neguvernamentale și firme. Ei sunt implicați în activitățile curente ale organizațiilor, dar sunt încurajați și să dezvolte proiecte sau activități noi.

Bianca Ilie, studentă în anul trei la secția de Comunicare și Relații Publice, a fost în practică la Școala Elf, unde printre activitățile curente a avut și șansa să scrie pe blogul școlii, vorbind despre experiența ei la școală, exersându-și abilitățile de comunicare scrisă, creativă, precum și arătând lucrurile învățate din interacțiunea cu elevii și profesorii școlii:

„Numele meu este Bianca Ilie și sunt studentă în anul III la Comunicare și PR. Am aplicat pentru un stagiu de practică la Școala Elf, în urma parteneriatului dintre aceasta, Fundația Danis și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Principalele mele sarcini la Școala Elf sunt din sfera comunicării și a relațiilor publice. Pentru a înțelege mai bine mecanismele de funcționare ale școlii, mi-am îndreptat atenția către cea mai importantă resursă: cea umană. Așa am ajuns să petrec o zi alături de elevii clasei a III-a. (…) Plec de la Școala Elf și mă gândesc ce important e să înțelegi nevoile copiilor, să reușești să le fii prieten, să știi să te impui, dar fără să fii perceput ca dur sau agresiv, să le asculți doleanțele, dar să îi faci să îți respecte regulile.”

Întregul material publicat de Bianca pe blogul Școlii Elf îl puteți citi aici: http://scoalaelf.wordpress.com/2014/11/12/o-zi-cu-elevii-clasei-a-iii-a/.

Până la finalul proiectului, cel puțin 200 de studenți FSPAC vor beneficia de astfel de experiențe valoroase de practică. Proiectul este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Acesta este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.