Angajatorii din Cluj, dornici să ofere în continuare stagii de practică valoroase pentru studenții FSPAC

https://fundatiadanis.ro/angajatorii-din-cluj-dornici-sa-ofere-in-continuare-stagii-de-practica-valoroase-pentru-studentii-fspac/

Partenerii de practică – instituții publice, organizații neguvernamentale și firme – din cadrul proiectului „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510), sunt dornici să primească în practică studenți de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, și după finalizarea proiectului.

În cadrul atelierului de evaluare intermediară a stagiilor de practică, desfășurat în 28 aprilie 2015, tutorii și supervizorii de practică au ajuns la concluzia că stagiile de practică organizate în cadrul proiectului amintit au adus un plus valoare modalității de organizare a practicii studenților. Astfel, atât tutorii din instituții publice, organizații neguvernamentale și firme, cât și supervizorii din facultate au apreciat că motivația studenților și calitatea stagiilor au fost îmbunătățite prin câteva activități specifice precum: definirea clară a activităților în care vor fi implicați studenții, înainte de începerea stagiilor de practică, realizarea unui plan de lucru cu studenții, precum și flexibilitatea programului de practică al studenților. În ceea ce privește flexibilitatea programului de lucru, aceasta a permis organizației gazdă să îi poată implica pe toți studenții selectați pentru aceasta în activități concrete și valoroase ca și experiență profesională, iar studenților – să nu neglijeze cursurile de la facultate.

Tot în cadrul atelierului, tutorii și supervizorii de practică au agreat că în organizarea foarte bună a stagiilor de practică a fost foarte importantă comunicarea directă dintre ei, și nu doar prin intermediul studenților; de asemenea, aceștia au fost de acord ca în anumite activități, care necesită mai multe cunoștințe sau abilități profesionale, să fie implicați mai ales studenții din ultimii ani de studiu; în timp ce pentru studenții din primul an de studiu, să fie identificate activități sau instituții care pot să îi implice la nivelul de cunoștințe și abilități pe care le au în primul an de facultate.

Până în prezent, aproximativ 150 de studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au ajuns în practică la organizații din Cluj-Napoca.

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Fundația Danis este implicată în proiect în organizarea stagiilor de practică pentru studenți, precum și în oferirea de educație antreprenorială studenților FSPAC prin întreprinderi simulate create în cadrul facultății.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *