Toamna se numără stagiile de practică la FSPAC

https://fundatiadanis.ro/toamna-se-numara-stagiile-de-practica-la-fspac/

Noul an academic aduce studenților Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării ultima rundă de stagii de practică desfășurate prin proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510).

Studenții au ocazia să experimenteze mediul de lucru clujean prin stagii de practică desfășurate în organizații publice, ONGuri și firme. 22 de studenți vor beneficia de experiențe de învățare și de pregătire pentru piața muncii prin implicarea lor în activitățile organizațiilor, fiind încurajați totodată să dezvolte proiecte sau activități noi.

Contactul real cu piața muncii oferă studenților practicanți posibilitatea de a învăța direct ce înseamnă un loc muncă, cum să lucreze în echipă, cum să se adapteze la un program, cum să coopereze cu membrii organizației și cum să aplice ceea ce au învățat la facultate în proiecte și activități reale.

Până în prezent, 178 de studenți FSPAC au absolvit stagiile de practică în 23 de organizații – instituții publice, companii și organizații neguvernamentale. Până la finalul proiectului, cel puțin 200 studenți vor fi implicați în stagii de practică.

Studenții care au finalizat deja stagiile de practică sunt extrem de mulțumiți de experiențele avute:

„Stagiul de practică a reprezentat o experiență nouă, care a avut rol de formare: am beneficiat de oportunitatea de a realiza un eveniment pornind de la o platformă. Fiind prima experienţă în care evenimentul trebuia organizat de la zero, situaţia părea copleşitoare. Cu toate acestea, cu un bun management al timpului şi cu o ordine clară a responsabilităţilor, finalul a fost unul fericit. Am fost încântat de faptul că am reușit să îmi exersez și să îmi dezvolt multe abilități, precum cele sociale, organizarea timpului, munca de echipă şi cea de public speaking. Am reușit să acumulez informații despre modul de funcționare al unei organizații şi am făcut cunoștință cu persoane, care m-au făcut să iau în considerare posibilitatea de a face parte dintr-o astfel de organizație.” (Andrei Gliga, stagiar la Fundația Comunitară Cluj).

„Aflându-mă la nivel masterat, m-a bucurat faptul că am realizat lucruri practice, am intrat în contact cu tot ce înseamnă activitate la nivel de departament. Spre deosebire de alte stagii de practică, acesta chiar a contribuit la dezvoltarea mea profesională, iar pentru aceasta nu pot să am decât cuvinte de laudă la adresa tutorelui de practică, persoana care a făcut aceste lucruri posibile.” (Georgiana Sima, stagiar la Consiliul Județean Cluj)

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Fundația Danis este implicată în proiect în organizarea stagiilor de practică pentru studenți, precum și în oferirea de educație antreprenorială studenților FSPAC prin întreprinderi simulate create în cadrul facultății.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *