2% pentru antreprenorii care schimbă România

https://fundatiadanis.ro/2-pentru-antreprenorii-care-schimba-romania/

Mulțumim susținătorilor noștri care în 2015 au direcționat 2% din impozitul pe venit către Fundația Danis! Banii strânși sunt folosiți pentru co-finanțarea proiectului „Entrepreneurs’ Mobility”, din cadrul programului Erasmus for Young Entrepreneurs. Vă invităm să sprijiniți și în acest an schimburile internaționale între antreprenori, prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit din anul trecut.

Pentru direcționarea către 2% din impozitul pe venit din 2015, folosiți aceste formulare.

Descarcați formular 230 – pentru veniturile realizate din salarii.
Descarcați formular 200 – pentru veniturile realizate din alte surse, pe lângă salarii.

Recent, administrațiile financiare din județele unde se află susținătorii Fundației Danis ne-au virat fondurile colectate din direcționarea a 2% din impozitul pe venit. În total, am primit peste 7000 de lei. Toți banii vor fi folosiți pentru facilitarea schimburilor internaționale între tineri antreprenori din România și oameni de afaceri de succes din alte țări UE, dar și pentru schimburile dintre antreprenori români cu experiență și alți tineri europeni. Astfel, promovăm un altfel de mediu de business în țara noastră prin afacerile sustenabile pe care le dezvoltă antreprenorii participanți în program, prin internaționalizarea mediului de afaceri românesc și printr-un comportament de business responsabil față de comunitate. Puteți citi mai multe despre programul Erasmus for Young Entrepreneurs aici.

„Am văzut în detaliu cum funcționează o firmă de servicii financiare, cum se înregistrează tranzacțiile de business, cum se construiesc rapoartele pentru clienți, cum se pregătesc inclusiv rapoarte de management. De altfel, am și propus îmbunătățiri pentru bazele de date și rapoartele financiare generate de firma gazdă din UK. Odată întors în România, am pornit firma de servicii financiare, colaborând cu antreprenorul meu gazdă și pregătindu-mă pentru noi clienți din România și nu numai”. (Daniel Cornea, tânăr antreprenor în domeniul serviciilor financiare, a participat într-un schimb de experiență de două luni în Marea Britanie)

De altfel, Fundația Danis a câștigat în acest an un nou grant de la Comisia Europeană pentru co-finanțarea acestor schimburi internaționale până în 2018.

În cadrul programului, responsabilitățile noastre sunt:

  • Selectăm tineri cu potențial antreprenorial și oameni de afaceri cu experiență, din România;
  • Oferim consultanță în realizarea aplicației și pregătirea planului de afacere pentru tinerii antreprenori;
  • Sprijinim antreprenorii cu experiență în procesul de înscriere în program;
  • Identificăm antreprenori din alte țări europene care să se potrivească profilurilor antreprenorilor români înscriși în program;
  • Construim relații de succes între antreprenorii din România și cei din alte țări UE;
  • Monitorizăm și oferim sprijin antreprenorilor români pe parcursul schimburilor internaționale;
  • Evaluăm schimburile de experiență;
  • Promovăm antreprenorii români, precum și afacerile lor în comunitatea europeană de business.

48 de antreprenori din România, aflați la început de afacere sau deja cu mulți ani de experiență, s-au înscris în program în 2015 prin intermediul Fundației Danis. Dintre aceștia, nouă antreprenori au fost implicați în schimburi internaționale.

Puteți citi mai multe despre activitatea Fundației Danis în 2015 în Raportul Anual.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *