Erasmus for Young Entrepreneurs

Erasmus for Young Entrepreneurs

Erasmus for Young Entrepreneurs

Prin schimburile de experiență „Erasmus for Young Entrepreneurs”, aducem oameni extraordinari și experiențe de afaceri valoroase în viața unor antreprenori aflați la început de drum. Schimburile de experiență au loc în cadrul proiectului „SMEs Growing in Europe”, condus de Camera de Comerț din Girona/Cambra de Comerç de Girona (Spania) și finanţat de Comisia Europeană.

Prin acest proiect, sprijinim antreprenori sau viitori antreprenori din România să își dezvolte afacerile sau ideile pentru un nou business, lucrând în echipă cu antreprenori cu experienţă din alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, oameni de afaceri de succes de la noi din ţară pot împărtăşi din experienţa lor, iar afacerile lor devin modele de bună practică pentru alţi europeni.

Din 2012 până acum, am implicat 115 de antreprenori din România în schimburile internaționale Erasmus for Young Entrepreneurs.

Tinerii antreprenori înscriși au idei de afaceri îndrăznețe în domenii precum arhitectură, marketing, grafică 3D, producție film, design vestimentar și accesorii vestimentare, IT, servicii financiare, educație și training, agricultură și cicloturism.

”M-am implicat în program pentru că am încredere că România are multe de oferit în termeni de cunoștințe, abilități și potențial pentru antreprenori. Am împărtășit experiența mea cu Eleonora Piras, o tânără antreprenoare din Italia, și am avut ocazia să aflu despre procedurile și modul de abordare a birourilor de arhitectură din Italia. Am colaborat foarte bine și am implicat-o pe Eleonora în toate fazele proiectelor noastre.” (Robert Farczadi, antreprenor gazdă, Project A – Birou de Arhitectură, Cluj-Napoca, Romania).

„Am văzut în detaliu cum funcționează o firmă de servicii financiare, cum se înregistrează tranzacțiile de business, cum se construiesc rapoartele pentru clienți, cum se pregătesc inclusiv rapoarte de management. De altfel, am și propus îmbunătățiri pentru bazele de date și rapoartele financiare generate de firma gazdă din UK. Odată întors în România, am pornit firma de servicii financiare, colaborând cu antreprenorul meu gazdă și pregătindu-mă pentru noi clienți din România și nu numai”. (Daniel Cornea, tânăr antreprenor în domeniul serviciilor financiare, a participat într-un schimb de experiență de două luni în Marea Britanie).

Partenerii Fundației Danis în acest proiect sunt: Cambra de Comerc, Industria i Navegació de Girona (Spania), Eduforma (Italia), Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie (Polonia), Smart Umbrella Management Solutions (Grecia), Amadeus Verein Fur Transnationale Bildung (Austria), Malta Enterprise (Malta), Business Confederation of Macedonia (Macedonia de Nord), Institut Mediterraneen D’etudes Etrecherche en Informatique et Robotique – IMERIR (Franța) ,Quarter Mediation (Olanda), Mersin Teknopark (Turcia).

Antreprenorii, tineri antreprenori sau oameni de afaceri cu experiență, pot aplica pentru acest program la: www.erasmus-entrepreneurs.eu. Așteptăm aplicațiile voastre! Pentru detalii, ne puteți contacta la cordelia.badescu@fundatiadanis.ro.

Puteți cunoaște o parte din antreprenorii implicați în program, prin poveștile video de pe canalul de Youtube al Fundației Danis. Poveștile de succes sunt disponibile pe pagina noastră de internet la secțiunea Noutăți.

De asemenea, accessați și pagina de Facebook a proiectului la:

https://www.facebook.com/SGEConsortium/