Proiectul Empowering Green Entrepreneurship – prima întâlnire la Patras, Grecia

https://fundatiadanis.ro/ege-kickoff/

În perioada 12-14 iulie 2022, a avut loc la Patras, Grecia, prima întâlnire transnațională a proiectului Empowering Green Entrepreneurship (EGE). 

Proiectul EGE își propune să promoveze și să încurajeze practicile pro mediu în rândul noilor generații de antreprenori. Proiectul vizează startup-urile, întreprinderile mici și mijlocii, precum și antreprenorii noi și aspiranți, cu scopul de a le consolida competențele green și digitale și de a promova și dezvolta o mentalitate prietenoasă cu mediul în rândul acestora.

Până la sfârșitul anului 2023, Fundația Danis, împreună cu cele cinci organizații partenere din Spania, Italia, Grecia și Cipru, vor lucra împreună pentru a obține următoarele rezultate:   

  • elaborarea unui ghid de antreprenoriat pentru afaceri sustenabile privind competențele verzi și practicile de sustenabilitate, bazat pe politicile Pactului Ecologic European (Green Deal), inclusiv un plan de afaceri inovator cu o dimensiune “verde”; acest instrument inovator va permite antreprenorilor să încorporeze o abordare ecologică în dezvoltarea afacerii lor.
  • crearea unui curs online de antreprenoriat “verde”, cu suport audiovizual bazat pe videoclipuri inspiraționale, interviuri și bune practici;
  • crearea unei platforme educaționale online gratuite care să conțină resursele dezvoltate de parteneri;
  • motivarea și formarea cu privire la practicile și cunoștințele de afaceri sustenabile a cel puțin 600 de antreprenori noi și aspiranți, IMM-uri și startup-uri din cele cinci țări, pentru a încorpora practici verzi în afacerile și planurile lor de afaceri.

Proiectul își propune să îmbine conceptele tradiționale de afaceri cu practicile etice și de mediu bazate pe domeniile definite de Pactul Ecologic European, care urmărește ca Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere climatic până în anul 2050. Planul de afaceri cu dimensiune “verde” va face posibilă stabilirea de standarde și specificații tehnice pro mediu, pe care viitorii antreprenori vor trebui să le respecte, având ca scop schimbarea eticii de business și a modelelor de protecție a mediului și de sustenabilitate. Toate rezultatele proiectului și resursele educaționale vor fi disponibile online.

În cadrul întâlnirii de lansare a proiectului, reprezentanții celor șase parteneri au planificat dezvoltarea activităților proiectului, au stabilit în detaliu pașii următori, termenele limită, următoarele întâlniri de proiect, strategia de comunicare și promovare a activităților proiectului.

Proiectul EGE-Empowering Green Entrepreneurship este implementat în cadrul programului Erasmus + de către șase organizații partenere cu sediul în cinci țări europene: Cambra de Comerc, Industria i Navegació de Girona (Spania), Izertis (Spania), Eduforma (Italia), Rezos Brands (Grecia), Rivensco Consulting (Cipru) și Fundația Danis (România).

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Posted By

admin_fundatiadanis