Aer condiţionat pentru peste 8.000 de pacienţi din trei spitale din Cluj

https://fundatiadanis.ro/aer-conditionat-pentru-peste-8-000-de-pacienti-din-trei-spitale-din-cluj/

Peste 8.000 de pacienți din trei spitale din Cluj-Napoca beneficiază de condiţii de spitalizare mai bune pe timpul verii. Prin proiectul „Sănătate cu Generozitate”, finanţat în totalitate de Electrogrup, au fost montate aparate de aer condiţionat – cu tehnologie specifică spaţiilor medicale – în  saloane, săli de terapie intensivă şi blocuri operatorii.

Achiziţionarea aparatelor de aer condiţionat şi lucrările de montare au avut loc în lunile aprilie-mai 2014. În program au fost incluse Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, Spitalul Clinic CF Cluj şi Spitalul Clinic de Copii. Întreaga valoare a aparatelor şi a lucrărilor a fost de 55.000 de lei.

La Institutul Oncologic au fost montate 12 aparate de aer condiţionat, dintre care opt aparate în tot atâtea saloane destinate copiilor internaţi la secţia de pediatrie şi patru aparate în secţia de terapie intensivă a spitalului. La Spitalul CF au ajuns două aparate în salonul de terapie intensivă, iar la Spitalul de Copii au fost montate aparate de aer condiţionat în două săli de operaţii. Aparatele de aer condiţionat din sălile de terapie intensivă, precum şi cele din sălile de operaţii sunt aparate speciale care răcesc şi purifică aerul în acelaşi timp, folosind tehnologie specifică spaţiilor medicale. Acestea îmbunătăţesc condiţiile de spitalizare a pacienţilor, dar contribuie şi la buna desfăşurare a muncii doctorilor şi a asistentelor.

„Nu am avut până acum aer condiționat în sălile de operație și erau zile de vară în care se opera la  peste 30 de grade. Acum medicii pot să se concentreze pe actul operației, nu să își șteargă transpirația” (Dr. Horaţiu Gocan, şef lucrări, Spitalul Clinic de Copii).

Conform estimărilor furnizate de cele trei spitale, de aceste aparate de aer condiţionat vor beneficia anual peste 8.000 de pacienţi.

Proiectul „Sănătate cu Generozitate” a început în anul 2009, când cu sprijinul aceleași companii – Electrogrup – au fost cumpărate televizoare și calculatoare pentru secţii cu internare prelungită din 15 instituții care oferă servicii medicale în judeţul Cluj. Tot de atunci sunt plătite anual abonamentele de internet și de televiziune pentru spitalele care au solicitat aceste servicii.

„Proiectul „Sănătate cu Generozitate” face parte din programul Fundației Danis de implicare a companiilor şi angajaţilor acestora în programe de responsabilitate socială.

Posted By

admin_fundatiadanis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *