yourKITE – Media și antreprenoriat

yourKITE – Media și antreprenoriat

yourKITE – Media și antreprenoriat

Prin proiectul Your KITE (The initiative to enhance Young people Knowledge and skills on IT and Entrepreneurship and increase their Employability), dezvoltăm abilitățile de comunicare și media digitală, precum și cunoștințele și competențele antreprenoriale ale tinerilor, promovând importanța voluntariatului și a orientării profesionale cu scopul creșterii șanselor acestora pentru angajare.

Împreună cu partenerii noștri din Norvegia și Polonia, dezvoltăm un set de instrumente educaționale care pot fi folosite de traineri tineri în furnizarea de workshop-uri pe teme precum antreprenoriat, comunicare, media digitală și voluntariat. Acest set de instrumente include un toolkit, o platformă cu resurse educaționale din ariile amintite, precum și webinarii adresate tinerilor.

Tot în cadrul proiectului, 58 de tineri vor fi pregătiți ca traineri în antreprenoriat, comunicare și media digitală, ca mai apoi 18 dintre aceștia să poată pregăti la rândul lor, prin workshop-uri specifice, alți 400 de tineri din cele trei țări. Workshop-urile vor fi ținute în mod voluntar de tineri, promovând voluntariatul, dar și oferindu-le experiențe concrete de muncă care să îi ajute să își găsească mai ușor locuri de muncă.

De asemenea, Your KITE oferă oportunități de dezvoltare profesională și pentru membrii celor patru organizații partenere. Fiecare organizație împărtășește din propria expertiză celorlalte organizații prin traininguri în media digitală și comunicare, antreprenoriat, voluntariat, IT și consiliere și orientare profesională.

Partenerii Fundației Danis în acest proiect sunt: Norsensus Mediaforum (Oslo, Norvegia), Fundacja Rozwoju Wolontariatu (Lublin, Polonia), Fundacja Rozwoju Spoleczenstwa Informacyjnego (Varșovia, Polonia).

Proiectul Your KITE se desfășoară în perioada septembrie 2015-iunie 2017 și este co-finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+.

Mai multe detalii despre proiect găsiți la: www.yourkite.org.