Trainingul Story-down-walls!

Trainingul Story-down-walls!

Trainingul Story-down-walls!

Fundația Danis a sprijinit 23 de lucrători de tineret din nouă țări europene să fie inițiați în cum să folosească storytelling-ul în dezvoltarea organizațională, în cadrul trainingului Story-down walls! Sustainable and Innovative Storytelling Strategies, finanțat prin programul Erasmus +.
Trainingul, organizat de Norsensus Mediaforum din Norvegia și Fundația Danis din România, a avut loc la Cluj-Napoca, la sfârșitul lunii noiembrie 2016. Evenimentul a reunit tineri din Bulgaria, Italia, Lituania, Macedonia, Norvegia, Polonia , România, Spania și Turcia.

Catalizatorul acestui atelier a fost ideea de a explora storytelling-ul ca o modalitate de dezvoltare organizațională și personală.

„Într-o perioadă de haos în informarea publică, avem nevoie de povestitori buni în societatea civilă, pentru a ajunge la inima oamenilor, dar și pentru a asigura durabilitate și sustenabilitate organizațiilor noastre. Poveștile bine spuse au un rol-cheie aici. Suntem martorii multor povești, din mediul public, care îngrijorează, care ne influențează viața și viziunea asupra lumii, prin urmare există o mare nevoie de povești noi, spuse de lucrătorii de tineret… acest training a pornit de la aceste nevoi și gânduri „. (Vedat Sevincer, unul dintre trainerii și organizatorii trainigului, Norsensus Mediaforum, Norvegia).

În timpul trainingului de șase zile, lucrătorii de tineret au experimentat în diverse forme mind-set-ul de storytelling și și-au dezvoltat abilități și cunoștințe legate de abordarea mentală a poveștilor, structura poveștilor și tehnicile de storytelling. În plus, ei au învățat cum să conecteze poveștile personale cu poveștile organizației și cu poveștile beneficiarilor lor. Iar pentru ca organizațiile lor să devină durabile și stabile, lucrătorii de tineret au încercat diferite tehnici de spus povești pentru activități de advocacy și de strângere de fonduri. La final, participanții au făcut planuri cu privire la modul în care vor folosi poveștile în viitor, pentru ei înșiși și pentru organizațiile lor.

„Lucrez cu mii de profesori și copii și fiecare dintre ei este o poveste care trebuie să fie ascultată. Este o poveste despre modul în care educația poate schimba România, o poate schimba într-o țară în ne care dorim să trăim. Este o poveste despre modul în care fiecare din noi ar trebui să lupte pentru binele comun. Acest training mi-a ajutat foarte mult să pot spune povestea acestor eroi uimitori cu care lucrez în fiecare zi „, Lidia, unul dintre participanți, împărtășind despre cum trainingul la care a participat o va ajuta la locul de muncă.

„Vreau să scriu din nou. Viața mea este ca tehnicile de storytelling: „hero’sjourney”, „petal structure” și o luptă dintre „hopes and realities”. Și sunt încă aici. Sunt în viață și vreau să împărtășesc lumii ceea ce cred sau ce simt „, Rosa, una dintre lucrătorii de tineret, împărtășindu-și gândurile cu privire la ceea ce a însemnat săptămâna de training pentru ea.

Aflați mai multe despre training și materialele realizate de lucrătorii de tineret, citind blogul creat pentru workshop:
http://norsensus.no/storydown/
De asemenea, puteți vedea fotografiile de la training aici:
https://flic.kr/s/aHskPzMvQh

Proiectul a fost realizat în cadrul programului Erasmus+ KA1, cu sprijinul Agenției Naționale Norvegiene, Aktiv Ungdom. Trainingul a avut ca scop profesionalizarea lucrătorilor din domeniul tineretului în elaborarea unor strategii de storytelling pe termen lung pentru organizațiile lor, în vederea atingerii viabilității financiare și a sustenabilității lor în comunitate. Organizația coordonatoare a trainingului a fost Norsensus Mediaforum din Norvegia, iar organizațiile partenere, după cum urmează:

Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială (România)
Volunteer Development Foundation (Polonia)
Fundacion Universitaria San Antonio (Spania)
Youth Art Research and Training Association (Turcia)
Programma Integra (Italia)
Asociacija Apkabink Europa (Lituania)
The Change Is in You (Bulgaria)
Center for Education and Development (Macedonia)

Principalii traineri au fost Vedat Sevincer de la Norsensus Mediaforum, Norvegia, și Paula Beudean de la Fundația Danis, România. Co-formatori au fost: Urszula Puchalska (Volunteer Development Foundation, Polonia) și Abdurrahim Gunaydin (Norsensus Mediaforum, Norvegia).