I SEE YOU – antreprenoriat social

Prin proiectul I SEE YOU (Initiative to Foster Youth Social Entrepreneurship Experience) încurajăm tinerii să rezolve probleme sociale prin antreprenoriat. Proiectul oferă tinerilor experiențe diverse care să le dezvolte spiritul antreprenorial, cum ar fi un mediu de lucru internațional, sprijin în dezvoltarea propriei idei de întreprindere socială, training online de educație antreprenorială, acces la un joc online de simulare a unui mediu de business real, precum și ajutor în atragerea de potențiali investitori.

Față de modelul clasic de educație antreprenorială în care se învață pașii de organizare a unei companii, trainingurile I SEE YOU și jocul online Unlock Social Enterprise sunt create pentru a dezvolta competențe de bază de educație antreprenorială, respectiv gândirea critică, dorința de explorare, prioritizarea, luarea inițiativei și luarea deciziilor. Aceste competențe au fost identificate ca și prioritare în cercetările realizate în cadrul proiectului.

În perioada 2014-2016, proiectul își propune să ofere aceste experiențe antreprenoriale pentru peste 100 de tineri fără un loc de muncă, din șapte țări europene (Austria, Irlanda, Italia, România, Slovacia, Spania, Marea Britanie). Din România, 15 tineri participă deja la activitățile proiectului.

„Mi-a plăcut foarte mult ideea de platformă e-learning încă de la început. Aceasta oferă tuturor participanților oportunitatea de a-și dezvolta ideea de afacere socială cu sprijinul colegilor din celelalte țări ale proiectului. De asemenea, îmi place autonomia pe care o avem în învățare și abilitățile care ne sunt puse la încercare”. (Ioana Ciupa, unul dintre tinerii români participanți)

I SEE YOU oferă acces liber la toate instrumentele educaționale dezvoltate în activitățile proiectului care pot fi accesate aici: www.iseeyou-network.eu, secțiunea „Resources”.

Partenerii Fundației Danis în acest proiect sunt: FH Joanneum University of Applied Sciences (Austria), WestBIC – Business and Innovation Centre (Irlanda), Programma Integra (Italia), Italian-Slovak Chamber of Commerce (Slovacia), Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania), Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos (Spania), Totem Learning Ltd (Marea Britanie).

De asemenea, proiectul este susținut în România de partenerii Fundației Danis: Asociația Studenților de la Business, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (UBB), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Noi Orizonturi, Fundația pentru Implicarea Tinerilor, Institutul Postliceal Phoenix, LADO Cluj, Media Partners, O masă caldă și Simplon.

Proiectul este co-finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+.