EduPractic

Am inițiat parteneriate cu profit în bine pentru Cluj. Prin proiectul „EduPractic”, Fundaţia Danis aduce împreună oameni din firme competitoare pe piață, dar partenere în comunitate, precum și organizaţii, licee – toate având același scop: să îi facă pe elevi să le placă meseria pe care o învaţă la şcoală şi să aibă prima lor experienţă de muncă.

Prin proiectul „EduPractic”, anual, elevi din colegii tehnice din Cluj-Napoca sunt pregătiţi pentru găsirea unui loc de muncă şi muncesc timp de o lună în firme locale unde învaţă meserie de la oameni cu experienţă şi câştigă primii lor bani. La ediţia din 2014 a proiectului,  elevii au participat şi la work-shopuri de educaţie antreprenorială unde au învăţat cum să devină mici întreprinzători practicând meseria pe care şi-au ales-o. Prin primele patru ediţii ale proiectului am sprijinit 117 elevi.

Proiectul „EduPractic” este unul de impact pentru tinerii care dovedesc că la nici 20 de ani sunt responsabili, față de ei înșiși și familiile lor, și o mare parte sunt deja independenți financiar. Astfel, primele generații de elevi ale proiectului dovedesc interes față de meseria în care s-au pregătit în liceu și multă responsabilitate. Cei mai mulţi dintre tineri au deja o slujbă ce le asigură un venit stabil, iar unii dintre ei își continuă studiile, la facultate, în domeniul în care au câștigat prima lor experiență de muncă prin proiectul „EduPractic”.

Proiectul a fost iniţiat în 2012 cu sprijinul Electrogrup. În fiecare an, ni s-au alăturat în proiect firme locale. Astfel, partenerii principali ai proiectului sunt Electrogrup şi EnergoBit, iar alături de ei au contribuit la organizarea stagiilor de practică şi finanţarea proiectului Cercul de Donatori Cluj, organizat de Fundaţia Comunitară Cluj, Bosch România, Panemar, Brutăria „Bunica Maria”, Modern Bau, ELM Electromontaj Cluj, Energom, ACI Cluj, Romsoft şi IPB. Partenerii educaţionali ai proiectului sunt: Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” şi organizaţia Learn & Vision.