CoOp – Cooperate to Operate

CoOp – Cooperate to Operate

CoOp – Cooperate to Operate

Proiectul CoOP (Cooperate to Operate – bringing together youth organizations and SMEs through corporate social responsibility) urmărește să sprijine organizațiile de tineret cu scopul diversificării surselor de finanțare ale acestora, prin formarea experților lor și dezvoltarea organizațiilor în domenii precum responsabilitatea socială corporatistă (CSR) și atragerea de resurse din partea IMM-urilor.

În perioada 2017-2019, împreună cu parteneri din Grecia, Irlanda, Norvegia și Polonia, Fundația Danis va participa la implementarea următoarelor activități:

– Generarea de cunoștințe valoroase pentru ONG-uri și IMM-uri, bazate pe cercetări și date empirice, cu privire la colaborarea IMM-urilor cu organizațiile de tineret și la capacitatea întreprinderilor de a investi în educație și tineri.

– Dezvoltarea unor modele și instrumente inovative și atractive de finanțare pentru CSR și atragerea de resurse, ce vor putea fi folosite atât de organizațiile de tineret, cât și de IMM-uri.

– Identificarea și promovarea unor bune practici și povești de succes cu privire la parteneriatele dintre IMM-uri și organizațiile de tineret, cu intenția de a pune bazele unui trend european pentru astfel de parteneriate.

– Propunerea unor politici publice cu impact pentru stimularea parteneriatelor dintre IMM-uri și organizațiile de tineret, cu intenția de a promova, la nivel european, astfel de colaborări.

Proiectul CoOP a început în luna octombrie 2017 cu un training pentru membrii echipei de proiect, în cadrul căruia partenerii din proiect au avut ocazia să împărtășească din experiența lor în domenii precum responsabilitatea socială corporatistă, parteneriatele dintre IMM-uri și organizațiile de tineret, strategiile de atragere de resurse pentru IMM-uri, instrumentele de cercetare CRS și strategiile de comunicare pentru parteneriate mai eficiente. Trainingul a durat cinci zile și a avut loc în Oslo, Norvegia.

Proiectul CoOP este co-finanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului Erasmus+, iar partenerii Fundației Danis în acest proiect sunt: Asset Tec (Grecia), Youth Work Ireland(Irlanda), Norsensus Mediaforum (Norvegia) și Fundacja Robinson Crusoe (Polonia).