EYE – 15 ani de promovare a antreprenoriatului în Europa

https://fundatiadanis.ro/eye-15-ani-de-promovare-a-antreprenoriatului-in-europa/

EYE – 15 ani de promovare a antreprenoriatului în Europa

29/02/2024

În urma succesului înregistrat de către programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori (EYE), Comisia Europeană anunță că finanțează și în acest an acest program de schimburi de experiență dedicat antreprenorilor aflați la început de drum.

De 15 ani, programul EYE a oferit oportunități  pentru  aproape 12.000 de schimburi de afaceri, în peste 45 de țări.

Participanții își dezvoltă abilitățile antreprenoriale prin colaborarea cu un  antreprenor-gazdă cu experiență din străinătate, pe o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni, UE oferind  sprijin financiar pentru costurile de călătorie și ședere.

În România, Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială a intermediat 130 de astfel de experiențe, începând cu anul 2012.

Tinerii antreprenori înscriși au avut idei de afaceri îndrăznețe, în domenii ca arhitectură, marketing, grafică 3D, producție film, design vestimentar și accesorii vestimentare, IT, servicii financiare, educație și training, agricultură sau cicloturism.

Antreprenorul meu gazdă a fost tot ce puteam să sper de la un mentor care să mă ghideze pe noul meu drum de antreprenor. Am încheiat schimbul de experiență în mai 2023, după ce am petrecut două luni în Cipru. De atunci, am reușit să ne dublăm portofoliul de clienți și  oferim clienților servicii îmbunătățite semnificativ.” (Patrik Rojan, fondator Mixtazure, companie SEO cu sediul în Cluj-Napoca)

Această călătorie m-a ajutat să îmi lansez compania mai ușor. Cea mai importantă  a fost experința față în față cu fondatorul Cocoon Creations, Michalis, care mi-a dat oportunitatea sa simulez vânzări și să simt efectiv cum se vând aceste servicii.”  (Alex Balaș, fondator Epix Mobile, companie IT cu sediul în Cluj-Napoca)

Anul  2023 a marcat un record istoric pentru programul EYE, cu peste 5.000 de înregistrări la nivel european.

Programul are un rating puternic de aprobare, 98% dintre noii antreprenori îl recomandă , iar  92% dintre participanți  au declarat că păstrează legătura și după încheierea schimbului.

Se pot înscrie antreprenorii care au lansat o afacere în ultimii trei ani sau cei care au un plan ferm să înceapă o afacere.

Luni, 4 martie, între orele 17-18, oferim  detalii despre înscrierea și participarea în programul EYE  în cadrul webinar-ului „Start-up explorer”. Înscrierea la webinar se face accesând linkul.

https://forms.gle/Rc1H1d2j54u1L77V8 .

Mai multe informații despre EYE sunt disponibile pe site-ul  www.erasmus-entrepreneurs.eu, pe site-ul Fundației Danis pentru Dezvoltare Managerială și pe paginile noastre de socializare.

Vă așteptăm!

 

 

EYEprogramme @ErasmusEntrepreneurs
erasmus-for-young-entrepreneurs EYEprogramme

Sărbătorirea a 15 ani de promovare a antreprenoriatului succesul programului Erasmus pentru Tinerii Antreprenori

Posted By

admin_fundatiadanis