Am sprijinit comunități rurale din Transilvania prin creșterea potențialului de dezvoltare a afacerilor. Prin proiectul „Antreprenoriat rural – premisă pentru dezvoltare locală şi creştere economică”, 111 oameni din patru comunități rurale de pe aliniamentul Autostrăzii Transilvania (Gârbău şi Mihai Viteazu din județul Cluj, respectiv Zimbor şi Nuşfalău din județul Sălaj) și-au dezvoltat cunoștințele și abilitățile antreprenoriale prin cursuri acreditate de educație antreprenorială. La finalul sesiunilor de training, au rezultat 37 de planuri de afaceri viabile, iar doi dintre participanți și-au pornit propriile business-uri (o dulgherie și o organizație de predare de cursuri de dansuri populare și de societate).
În cele nouă sesiuni de training susținute în fiecare comunitate, participanţii au aflat care sînt paşii şi documentaţia necesare pentru începerea unei afaceri, planificarea principalelor etape în dezvoltarea acesteia, informaţii despre competiţie, promovare, angajaţi, clienţi, oportunităţi de afaceri, surse de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor. De asemenea, 74 de persoane au beneficiat de sesiuni de consiliere individuală pentru realizarea unor planuri de afaceri. Printre afacerile la care s-au gândit participanţii să le pună în practică se numără un atelier de tîmplărie din lemn masiv, cabinet individual de tehnică dentară, comerţ cu mobilier de gradină din răchită, creşterea albinelor şi vînzarea de produse apicole, fermă de vaci, magazin de produse naturiste, producerea de prăjituri de casă şi produse de patiserie, producerea şi comercializarea sucului natural de mere.
Proiectul a fost implementat în parteneriat cu SC Media Partners SRL şi co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 410.000 lei.