Empowering Green Entrepreneurship

Update decembrie 2023:

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că proiectul Empowering Green Entrepreneurship s-a finalizat cu succes! Platforma de învățare on-line poate fi accesată gratuit aici https://egeproject.eu/

Proiectul Empowering Green Entrepreneurship își propune să promoveze și să încurajeze practicile pro-mediu în rândul noilor generații de antreprenori. Proiectul vizează startup-urile, întreprinderile mici și mijlocii, precum și antreprenorii noi și aspiranți, cu scopul de a le consolida competențele “verzi” și digitale și de a promova și dezvolta o mentalitate prietenoasă cu mediul în rândul acestora.

Până la sfârșitul anului 2023, Fundația Danis, împreună cu alte cinci organizații partenere din Spania, Italia, Grecia și Cipru, vor lucra împreună pentru a obține următoarele rezultate:

• elaborarea unui ghid de antreprenoriat pentru afaceri sustenabile privind competențele “verzi” și practicile de sustenabilitate, bazat pe politicile Pactului Ecologic European (Green Deal). Ghidul va cuprinde teorie pe subiecte de dezvoltare sustenabilă, economie circulară, transport sustenabil, eliminarea poluării, managementul deșeurilor, inclusiv un plan de afaceri inovator cu dimensiune “verde” dar și exemple și sfaturi practice pentru antreprenori;
  • crearea unui curs online de antreprenoriat “verde”, cu suport audiovizual bazat pe videoclipuri inspiraționale, interviuri și exemple de bune practici;
  • crearea unei platforme educaționale online gratuite care va conține resursele educaționale dezvoltate de parteneri;
  • motivarea și pregătirea cu privire la practicile sustenabile și cunoștințele “verzi”, a cel puțin 600 de antreprenori noi și aspiranți, IMM-uri și startup-uri din cele cinci țări.

Conținutul tuturor materialelor educaționale va fi disponibil online. Acestea vor avea o dimensiune „verde” pentru a încuraja antreprenorii să folosească resurse și metode eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv competențe digitale care îi vor ajuta să atingă obiectivul neutralității climatice. Utilizarea noilor cunoștințe va permite antreprenorilor includă practici „verzi” în afacerile lor, să reducă impactul asupra mediului și să le deschidă noi piețe potențiale.

Proiectul Empowering Green Entrepreneurship este implementat în cadrul programului Erasmus + de către șase organizații partenere cu sediul în cinci țări europene: Cambra de Comerc, Industria i Navegació de Girona (Spania), Izertis (Spania), Eduforma (Italia), Rezos Brands (Grecia), Rivensco Consulting (Cipru) și Fundația Danis (România).

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.