Noutăți

22 studenți FSPAC - potențiali antreprenori

toate siglele ok.png

Această secțiune a website-ului nostru este cofinanţată din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Alți 22 de studenți FSPAC au absolvit programul de întreprinderi simulate, din cadrul proiectului „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” (POSDRU/161/2.1/G/137510), derulat de FSPAC în parteneriat cu Fundația Danis.

Studenții au creat și administrat două afaceri care au oferit servicii de consultanță, precum și servicii de training. Pe lângă serviciile create și vândute pe platforma ROCT în timpul celor trei luni de activitate, la finalul programului, studenții au avut oportunitatea de a-și prezenta unii altora o parte din serviciile dezvoltate: astfel, un grup a organizat un teambuilding pentru cealaltă echipă, în timp ce aceștia din urmă și-au ajutat colegii cu informații despre cum se construiește un plan de dezvoltare a unei afaceri.

Întreprinderile simulate le-au oferit studenților cunoștințe și abilități noi, precum și oportunități de dezvoltare personală:

„În primul rând am învățat ce înseamnă organizarea într-o întreprindere, firmă sau orice alt tip de instituții. E important să existe o ierarhie. În al doilea rând, am învățat să fiu responsabilă și hotărâtă în alegerile pe care le fac. De asemenea, să nu renunț chiar dacă e greu și uneori simt că numai fac față sau presiunea e prea mare” (o studentă implicată în întreprinderea simulată, în chestionarul de evaluare a activității).

60 de studenți FSPAC au absolvit programul de întreprindere simulată. Aceștia au înființat șase firme virtuale pe care le-au transformat în mini-afaceri de succes, cu profit atât din perspectiva rezultatelor financiare, precum și din perspectiva competențelor și abilităților dezvoltate.

Proiectul „Consiliere profesională, stagii de practică şi întreprindere simulată: o şansă în plus în găsirea unui loc de muncă pentru studenţii de la specializările administraţie publică şi comunicare, relaţii publice şi publicitate” este implementat de FSPAC în parteneriat cu Fundaţia Danis în perioada mai 2014-octombrie 2015. Fundația Danis este implicată în proiect în organizarea stagiilor de practică pentru studenți, precum și în oferirea de educație antreprenorială studenților FSPAC prin întreprinderi simulate create în cadrul facultății.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Mai multe informaţii, puteţi găsi pe site-ul proiectului: http://apubb.ro/cpspis/.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Ultimele noutăți

Exquisite Event for Entrepreneurs a adus împreună peste 70…

Citește mai departe

Peste 45 de tineri antreprenori au aplicat pentru bursele…

Citește mai departe

Aplică până luni, 26 martie, aici:…

Citește mai departe

Tinerii antreprenori selectați pentru Exquisite Workshop…

Citește mai departe